shutterstock_341767745

Vermogensbeheer Amsterdam

Denkt u regelmatig: “Ik zou zo graag willen starten met beleggen, maar het is toch wel spannend om maar zo te beginnen als je aan alle risico’s denkt”? Veel mensen zullen deze gedachtegang herkennen en zich om vergelijkbare redenen laten tegenhouden om te gaan beleggen. Maar specifieke kennis en de juiste ervaring kunnen beleggen juist aantrekkelijk maken. Er zijn talloze manieren om uw beleggingen vorm te geven en financieel advieskantoor Finsens geeft u hierin graag advies. Sinds 1993 hebben de adviseurs bij Finsens zich gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met vermogensbeheer in Amsterdam. Zo kunnen zij u bijstaan bij uw eerste stappen in de wereld van beleggen en vermogensbeheer. Daarnaast geeft het financieel kantoor ook advies op het gebied van fiscaliteit, vermogensbeheer, hypotheken en financiële planning.

Direct contact

Wij kunnen u helpen

Sophie Seesing

Senior Investment Consultant
+31 (0)20 262 43 50

Contact opnemen

De aanpak van Finsens bij vermogensbeheer Amsterdam

Beleggen is nooit zonder risico. Maar met een gedegen voorbereiding en de juiste strategie kunnen aanwezige risico’s wel geminimaliseerd worden. Zo’n strategie kan bijvoorbeeld bestaan uit spreiding binnen beleggingscategorieën, sectoren en regio’s. Finsens kiest bij vermogensbeheer in Amsterdam bewust voor een portefeuillesamenstelling met beleggingsfondsen en indextrackers (ETF), waardoor je een combinatie van actief en passief beheerde fondsen krijgt. Voor elke fondskeuze bij een vermogenscategorie wordt er een afweging tussen actief en passief beheer gemaakt, gebaseerd op risico, behaalde en verwachte rendementen. Alternatieve beleggingen zijn naast beleggingsfondsen ook vaak een geschikte keuze om spreidingsvoordelen te behalen. Daarnaast kunnen alternatieve beleggingen ook uitkomst bieden bij het verwezenlijken van een stabieler patroon van rendementen bij een portefeuille van traditionele effecten zoals aandelen, obligaties, vastgoed en liquiditeiten).

In de jaren dat Finsens actief is in de wereld van dienstverlening rondom vermogensbeheer, hebben zij zich actief ingezet om een divers en gespecialiseerd netwerk op te bouwen waarbinnen een groot aantal verschillende disciplines vertegenwoordigd is. Dankzij dit netwerk zijn de adviseurs van Finsens altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen alle beleggingsmogelijkheden die zij kunnen presenteren aan hun cliënten (bestaande uit particulieren, ondernemers, professionals en expats), zoals participaties, bedrijfsobligaties en duurzame investeringen. Bij al hun adviezen beschikt Finsens over actuele marktkennis. Daarnaast garanderen zij de hoogste kwaliteit, persoonlijke service en advies.

Finsens Investment Consultancy (FIC) is gespecialiseerd in professioneel vermogensbeheer en –advies. Sinds de oprichting richten wij ons op de opbouw en bescherming van uw vermogen. Onze specialisaties zijn het samenstellen en beheren van effectenportefeuilles, vermogensadvisering, bewindvoering en financiële planning.

Wilt u meer informatie over onze diensten of over uw persoonlijke situatie, neem vrijblijvend contact met ons op.

Extra tips ter voorbereiding van een gesprek met de vermogensbeheerder over het beleggingsbeleid vindt u hier.

Foto voorpagina hypotheken
  • Onafhankelijk: Wij bieden geen eigen financiële producten aan en zijn niet gelieerd aan een financiële instelling. Dit zorgt ervoor dat we compleet onafhankelijk kunnen adviseren. Meer informatie over het beleid belangenconflicten vindt u hier;
  • Financiële planning: Finsens bestaat uit meer dan vermogensbeheer alleen. Wij beschikken tevens over pensioenexperts, belasting- en hypotheekadviseurs. Wij snappen dat u vaak niet alleen een beheerder zoekt voor uw vermogen, maar ook een persoon waarbij u terecht kunt voor aanverwante financiële vraagstukken. Wij hebben de expertise in huis om u bij te staan;
  • Expat services: Een groot deel van onze cliënten is expat. Wij hebben ervaring met de specifieke service die daar bij hoort;
  • Solide effectenportefeuilles en beleggingsstrategie: Wij zorgen voor een evenwichtige verhouding tussen risico en rendement en een aansluiting op uw wensen;
  • Directe participatie mogelijkheden: Wij beschikken over een breed netwerk waaruit regelmatig interessante beleggingsmogelijkheden ontstaan, zoals directe deelname in ondernemingen of onroerend goed;
  • Persoonlijke aanpak: Wij zijn direct bereikbaar en benaderen onze cliënten proactief.

Rendementen

In deze tabel ziet u behaalde rendementen* van Finsens Investment Consultancy. Behaalde rendementen zijn bruto en worden weergegeven voor aftrek van alle kosten die betrekking hebben op vermogensbeheer.

Risicoprofiel2013  2014 201520162017
Zeer Defensief-0,69%2,51%0,00%6,24%3,80%
Defensief2,48%4,84%2,26%5,62%4,20%
Neutraal6,85%7,16%4,52%4,99%4,50%
Offensief11,23%9,48%6,78%4,37%4,90%
Zeer Offensief15,60%11,81%9,04%3,74%5,30%

 

Second opinion

Kan mijn vermogen een schok overleven? Maak ik wel genoeg rendement? Loop ik niet onnodig veel risico?

Als u uw geld belegt, verwacht u een positief rendement. Of beter gezegd, u verwacht een hoger rendement dan de index. Voor dit doel heeft uw adviseur, beheerder of uzelf een beleggingsportefeuille samengesteld en transacties uitgevoerd. Beleggen is altijd een afweging tussen rendement en risico. Hiernaast speelt uw persoonlijke financiële situatie een rol in de beleggingsstrategie van uw portefeuille. Een enigszins knagend gevoel over het risico dat u loopt met u beleggingen is daarom niet ongebruikelijk.

Terechte vragen, waar een second opinion van één van onze vermogensspecialisten een antwoord op kan geven. Wij kunnen uw vermogen, inclusief effectenportefeuille, spaargeld en andere vermogensbestanddelen professioneel doorlichten. Wij kijken met een frisse blik naar uw vermogen.

Wij lichten gratis uw portefeuille door.

Voor onze dienstverlening brengen wij kosten bij u in rekening. Wij zorgen er voor dat de wijze waarop wij dat doen wel zo transparant mogelijk is. U betaalt een advies- of beheervergoeding die op kwartaalbasis met uw effectenportefeuille wordt verrekend. Indien wij distributievergoeding voor het aanhouden van fondsen ontvangen, wordt deze op uw rekening bijgeschreven. Wij houden er rekening mee dat de totale kosten binnen een reële bandbreedte moeten blijven. Naarmate u meer belegt, nemen de kosten als percentage van het belegd vermogen af. De bandbreedte die wij hanteren loopt van 0.5% tot 1.6%. In dit tarief zijn alle kosten inbegrepen (Incl. management fee, bewaarloon en transactiekosten).

Als particuliere belegger betaalt u bij veel beleggingsfondsen instapkosten. De meest gebruikelijke methode is om een percentage van uw inleg in te houden. Dit percentage varieert doorgaans tussen de 1% en 5%. Als uw onafhankelijke vermogensbeheerder kunnen wij effectentransacties tegen een institutioneel tarief afhandelen; een tarief waarbij voor geen enkel beleggingsfonds instapkosten worden betaald.

*In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst, maar dienen slechts als indicatie van historische prestaties middels onze modelportefeuilles.

Vermogensbeheer Amsterdam
Vernogensbeheer rendement Amsterdam

Meer informatie over vermogensbeheer in Amsterdam

Voor deskundig advies in beleggen en andere vormen van vermogensbeheer kunt u een afspraak maken bij één van de adviseurs van Finsens. U kunt direct contact met ons opnemen of het formulier op onze contactpagina invullen zodat wij u kunnen terugbellen op een voor u geschikt tijdstip.

Toezicht

Finsens Investment Consultancy B.V. staat ingeschreven als vermogensbeheerder in het register van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), registratienummer 12013453. Hiernaast houdt de Nederlandse Bank (DNB) toezicht op de activiteiten van Finsens Investment Consultancy B.V. en is Finsens Investment Consultancy B.V. aangesloten bij Kifid, registratienummer 300.009215. De vermogensbeheerders van Finsens Investment Consultancy B.V. staan ingeschreven in het register DSI beleggingsadviseurs (DSI staat voor Dutch Securities Institute).

Neem contact op:

Contact opnemen?
Contact aanvraag
info@finsens.nl
+31 (0)20 - 262 43 50